Шест български организации от публичния и частния сектор получиха Сертификат за заслуги на Световната митническа организация

Шест български организации от публичния и частния сектор получиха Сертификат за заслуги на Световната митническа организация по повод Международния ден на митниците – 26.01.2024 г.

На 29.01.2024 г., на специална церемония в Централно митическо управление, бяха връчени Сертификати на Световната митническа организация за заслуги под мотото „Митници, мобилизиращи своите традиционни и нови партньори около ясни цели“  на дирекция „Добро управление“ в Администрацията на Министерския съвет, на Български съюз за митническо и външнотърговско обслужване (БСМВО) и други.

„Митници, мобилизиращи своите традиционни и нови партньори около ясни цели“ е темата на Световната митническа организация за настоящата 2024 година, която насърчава митническите администрации да засилят връзките с досегашните си партньори, както и да се обърнат към нови сътрудничества.

В поздравлението си по повод професионалния празник Иън Сондърс – новоизбраният генерален директор на Световната митническа администрация – казва:

„Светът, в който работим днес е значително по-различен от този от преди десет години. Изправени сме пред нови предизвикателства, включително, но не само, технологични революции, екологични и здравни кризи, както и сложни геополитически промени. Тези предизвикателства изискват не само отговор, но и проактивен подход от страна на митническите администрации в целия свят“.

Той допълва, че темата може да се разглежда като пътна карта, която предизвиква митниците да мислят отвъд традиционния си обхват и да прегърнат новите възможности. „По този начин можем да гарантираме, че митническите администрации ще останат в челните редици за улесняването на световната търговия и за сигурност в тези бързо променящи се времена“, посочва Сондерс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *